Maandelijks archief: januari 2017

29. You want it darker

Vanaf de eerste dag van het verschijnen van het nummer ben ik al gefascineerd door het titel-nummer van de LP/CD. De sfeer van het nummer raakt me tot op het bot. Ondanks de ‘zware hand’ van Leonard proef ik nergens cynisme, ik ervaar uitsluitend overgave als ode aan het leven.  Voor mij genoeg reden om het nummer ook te delen in deze serie: “You want it darker – Leonard Cohen”

Voor degene die het album ook wil aanschaffen:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

24.Get Ready

Qua muziekstijl is het een klein stapje van “Crazy Horses ” naar “Get Ready”. Dit nummer van Rare Earth leerde ik kennen in mijn jeugd. Het was nog het tijdperk van de LP’s en dit nummer besloeg dan ook een hele zijde van de LP. Er staat een verkorte versie op YouTube van slechts 7 minuten maar dat is in mijn ogen geen optie <s>. Je kan altijd na 7 minuten naar het volgende onderwerp. Ruim 21 minuten, muziek!!!

19. Nineteen

Deze anti-oorlog single bewees dat je geschiedenis in een hitsingle kan gieten. Post Traumatisch Stress Syndroom maakte deze plaat tot de wereldwijd best verkochte single van 1985. De statistieken werden gebruikt om single met historische waarden te vereeuwigen en staat symbool voor het feit dat leven en vrede van onschatbare waarde zijn.

#EnjoyLife

18. Killer

Seal is geboren en getogen in Londen en studeerde architectuur. Op z’n 26e maakte hij z’n eerste demo-tape. Hij werd in 1990 bekend door het vocale gedeelte in de hit “Killer” van Adamski voor z’n rekening te nemen. Direct daarna ging hij solo op z’n eerste album “Seal”. Hij vertrok naar Los Angels waar in 1994 zijn tweede album “Seal II” verscheen. Hij maakte in totaal 7 studioalbums maar legt zich tegenwoordig toe op singles.

 

14. Men in Black (MiB)

Er zijn meerdere soundtracks  die het goed hebben gedaan in de popmuziek. Will Smith heeft op jonge leeftijd al hoog gescoord met de soundtrack van de sitcom “Fresh Prince of Bel-Air”. Films hebben een kortere tijdboog om tot succes te komen toch scoort MiB nog steeds goed. De term Men in Black staat voor de anonieme heren (in zwarte pakken) die claimen in dienst van de overheid te zijn en  op intimiderende wijze trachten wildwestverhalen over vermeende UFO waarnemingen de kop in te drukken. Will Smith schreef de soundtrack van de trilogiee Men in Black waarin hij zelf een hoofdrol vertolkte naast Tommy Lee Jones.

 

13. Sex on fire

Het Amerikaanse Kings of Leon bestaat sinds 2000 en in 2007 begon hun ‘road to victory’ zich af te tekenen. Met hun derde album zette ze voet op Europese grond. Met de single ‘Sex on fire’ van hun vierde album brak de band definitief door. Sindsdien zijn ze  zelf de hoofdact daarvoor stonden ze bij grote namen als Bob Dylan, U2 en Pearl Jam in het voorprogramma.

11. All around the world

Lisa Stansfeld’s eerste en grootste single (1990), ze heeft het succes niet meer kunnen ervaren.
Verlaten door haar liefde bezingt ze haar vertrouwen dat ze ‘m weer gaat vinden. Ze deed veel verkeerd, ze is bedroefd, ze kan ‘m niet vinden maar ze zingt ondanks alles ‘I’m gonna find him’. Keeping the spirit up.