Maandelijks archief: augustus 2016

De schaduw van mezelf werpt een gevoel van geluk en rijkdom

Ik sta niet graag in de spotlight, ik werk het liefst op de achtergrond en zorg dat alles naar wens verloopt. Althans bijna alles, bij de organisatie van mijn zeilweekenden heb ik vanzelfsprekend geen grip op het weer ­čśë . Vandaag werd ik ge├»nspireerd door een afbeelding die ik op het net aantrof. Op basis van deze afbeelding ben ik van mening dat de schaduw van mezelf beter bevalt. Ik ben erg graag op mezelf maar vind veel voldoening als anderen het naar hun zin hebben en ik daar (stiekem) de aanstichter van ben. Geen onbekend gegeven voor degenen die mijn artikel lazen over de aanloop naar deze site. Na al die jaren is mijn drijfveer nog steeds hetzelfde ondanks mijn matige inzet om deze site werkelijk van de grond te krijgen. Succes is blijkbaar niet maatgevend voor de mate van voldoening.
De afbeelding is voor mij de symboliek van de vriendschappen die ik in de loop der jaren heb gemaakt en, in een enkel geval, heb verloren.
En ik zeg het (te) weinig maar bij deze oprecht en als understatement voor degene(n) die zich aangesproken voelt/voelen: Ik ben blij met jou/jullie.

MWE

Pep-talk

Sommige pep-talk spreekt mij meer aan dan andere. In sommige gevallen is het de stem die me raakt, soms te opzwepend, soms een irritant accent, te “amerikaans” kan ook bepalend zijn of stomweg te lang(-dradig). Soms zit het in de onderliggende muziek, maar als deze┬á muziek niet aansluit bij jouw stem of persoonlijkheid werkt het juist averechts. Het is net als met reclame, ze moeten net de juiste snaar raken of ieder geval niet de verkeerde.

A)

B)

C)

D)

E)

Welk filmpje sprak jou het meeste aan? En, waarom?