Maandelijks archief: mei 2016

Dank je wel, Janneke

Ik ben een frequent bezoeker van het blog van Janneke Leber
Vandaag benoemde ze een klassieker die ook in mijn rijtje van favorieten staat maar ik hier nog niet had vermeld. De dimensie die ze toevoegt vind ik prachtig.

Start het nummer, open haar blog (>link<) en overtuig uzelf
(het blog opent op een nieuw tabblad).

Fleetwood Mac – Don’t Stop Thinking of Tomorrow

 

The Purpose Economy

Het was al even geleden (april om precies te zijn) dat ik geboeid raakte door een docu van  VPRO|Tegenlicht. Ik ben overtuigd dat de economie een wending neemt.  Nu ruim drie maanden verder zit het onderwerp nog steeds in m’n hoofd.

Ik citeer de toelichting:
“Hoe stel je niet de winst van een onderneming centraal maar juist de betekenis voor de samenleving, de arbeiders en de lokale omgeving? De Amerikaanse entrepreneur en futurist Aaron Hurst kondigde met de term ‘purpose economy’ een nieuwe revolutie aan binnen het bedrijfsleven; de zoektocht naar de betekenis van een bedrijf.

Grondlegger van dit ondernemingsprincipe is het in New York gevestigde bedrijf Greyston Bakery. Zij bakken brownies voor Ben & Jerry’s. Hun werknemers zijn voormalige dealers, daklozen en prostituees uit de verpauperde omgeving, die zo de kans krijgen een nieuw leven op te bouwen. Hun credo is: ‘We don’t hire people to bake brownies, we bake brownies to hire people’.”

Tijd om te delen dus:

RenVnGeluk
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/rendement-van-geluk.html
Het einde van de graaicultuur? Ben benieuwd naar jouw mening