Maandelijks archief: april 2016

Geniet van het even

“Tijd is kostbaar omdat je het nooit meer terug kan draaien.
Leef alsof het je laatste dag is en geniet van het (l)even.”
*

Buiten mijn comfortzone

Afgelopen weekend begaf ik mij buiten mijn comfort zone. Ik heb kennisgemaakt met het fenomeen Business Bootcamp van Open Circles Academy.
Het Business Bootcamp is een event waar circa 1000 mensen bijeenkomen om inspiratie op te doen voor hun business(-plannen). Je krijgt handvatten, om je SWAT-analyse te maken en je inzichten per sessie vast te leggen en daar een commitment aan vast te leggen. De opwarming van het publiek, de opzet van het evenement, deed allemaal ietwat ‘Amerikaans’ aan, maar als je het hoofd erbij kunt houden en je jezelf niet laat verleiden tot onverantwoorde uitgaven kan ik het iedereen aanraden. Je raakt geïnspireerd en daar pluk je de vruchten van. Daarnaast, verbind ik me graag met de visie van Open Circles Foundation, ze stond al in m’n vaandel en daar is echt geen 6-digits inkomen bij nodig, ook kleinschaliger kan ik de wereld verbeteren.

Veel informatie was me al bekend maar het noteren van de al dan niet opgefriste inzichten werkte als een spiegel voor m’n zelfvertrouwen. En daar was ik aan toe. Na 20 maanden WW, vele sollicitaties, 10+ sollicitatiegesprekken,  tientallen ego-boostende complimenten, etc. begint de werkloosheid aan me te vreten. Tijdens dit evenement werd ik me bewust van een stukje introvertheid die me een beperking oplegt. Ik ken m’n kwaliteiten en eigenschappen en de meest belemmerende eigenschap is mijn bescheidenheid. Door mijn brede scope kan ik over veel onderwerpen meepraten, heb ik een mening gevormd of is daarover mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Maar tot nog toe is dit allemaal blijven steken onder de kwalificatie: “hobby”.

Als niemand geïnteresseerd lijkt moet ik toch iets anders verzinnen. Mijn hart volgen, mijn passie najagen. Daar hoort een inkomen bij, al is het maar van een PT-baan waarmee de WW verdampt. Dan kan ik ook financieel weer een steentje bijdragen aan een betere wereld. Om in de stijl van het Business Bootcamp te eindigen: “Go for it!!  Yeah!!”

Wat ga jij bijdragen aan een betere wereld?