Maandelijks archief: maart 2015

John Miles – Music was my first love

Als er 1 nummer is waar deze rubriek mee geopend moet worden is het deze klassieker van John Miles.  Dit nummer en haar titel is symbolisch voor de waarde die sommige muziek voor mensen kan hebben.

Het origineel dateert van 1976 maar bijna 40 jaar later is het het nog steeds het meest krachtige eerbetoon aan de muziek.

Music was my first love

Er waakt iemand

Overkant JL

 

Bovenstaande foto verwijst naar overpeinzingen over de overkant.
Bij mij kwam de boodschap helder en onmiddelijk binnen. Er wordt op ons gelet, over ons gewaakt en met vertrouwen, trouw zijn aan de gedachten.
De weg is juist, het gevoel correct, heel bijzonder, ook omdat ik veel eerder naar bed wilde en het antwoord niet kreeg uit de “Divine Matrix” waar ik me op had ingesteld.

Ik heb met het volgende gereageerd:

Ik ervaar een afstand, een toeziend oog.
Iemand die vertrouwen schenkt en in alle rust uitstraalt: “Er is een parallel”

Bedankt voor de boodschap

Jebart

Geraakt

Veel van mijn inspiratie ontvang ik via mensen. Om die reden ben ik een volger van Janneke Leber. Ik schreef op 14/11 al een stuk genaamd Natuur en harmonie waarin ik een foto van haar toonde waarin ik de passie voor de rustgevendheid van de natuur herkende. Het vreedzame gevoel, de innerlijke rust die bepaalde plaatsen oproepen. Vandaag was het vooral de passie die me raakte, de passie en het temperament die in onderstaande video boven komt.

 

De video werd direct opgevolgd door de rust in de volgende video van dezelfde artiest:

 

Ik wens jullie een vreedzame dag, graag tot ziens

~ Roger

Geluk ontstaat in jezelf

Wat ergens inzit komt er altijd uit is mijn stellige overtuiging.
De laatste maanden met regelmaat nieuwe mensen gesproken die veel en alle liefde met vuur op brengen voor hun kinderen, familie, vrienden, patiënten en/of cliënten Zodra het echter om hunzelf gaat dan lukt het hun nauwelijks of niet of zonder overtuiging om die liefde voor zichzelf te voelen of op te roepen laat staan voor zichzelf aan te wenden. Ik probeer ze te overtuigen dat de liefde die ze voor zichzelf mogen voelen uit diezelfde bron kan worden geput, maar dat ze door voorvallen in het (recente) verleden hier tijdelijk niet toe in staat zijn.
Triest
Het ongeloof in eigenwaarde bij mijn gesprekspartners is veelal veroorzaakt door ‘geliefden’ die stelselmatig het geloof in eigenwaarde hebben ontnomen en het ongeloof hebben benadrukt. Naastenliefde was bij deze ‘geliefden’ onbekend, ze hebben hun ‘dierbaren’ gekwetst en zwaar beschadigd, ik durf, in sommige gevallen, zelfs te zeggen geëxploiteerd. Mijn gesprekspartners hadden aan het einde van hun relaties nooit of zelden, in ieder geval veel te weinig onvoorwaardelijke liefde ervaren.
Mijn visie
Onvoorwaardelijke liefde is gebaseerd op respect en die liefde dient in fundamentele verbondenheid te blijven met respect. Als het respect wegvalt wordt de liefde een onfrisse mutant. Die onfrisse mutant kan je alleen afwijzen als je in het bezit bent van zelfrespect. Mijns inziens is jouw zelfrespect, en de kracht van jouw zelfrespect, de miniscule maar onontbeerlijke bouwsteen voor jouw zelfliefde. De omvang van jouw zelfrespect om is daarin veel minder van belang om de onfrisse mutant te verdrijven.
Een krachtige laatste vonk zelfrespect veroorzaakt in mijn overtuiging meer vuur dan een lichaam vervuld met zelfrespect op lichaamstemperatuur.
Ontsteek jouw vonk en wakker een vuur van zelfliefde aan.
Het stelt je in staat om respect en zuivere liefde te ontvangen.