Maandelijks archief: juli 2013

Looking for clues

Robert Palmer

Goedemorgen Lezers,

Wat staat er vandaag op het programma? Dit stukje heb ik, bij uitzondering, de avond van tevoren zitten typen. Sommige vrienden genieten al vakantie maar voor mij wordt het een drukke dag dus dit stukje alvast in de steigers gezet.

Op zoek naar de inspirerende zaken die internet herbergt dwaalden mijn gedachten terug naar en door de afgelopen week. Een week met enkele dieptepunten maar vanzelfsprekend ook hoogte-punten. Vanzelfsprekend, omdat dieptepunten bestaan bij de gratie van hoogtepunten. Kleine pakketjes geluk, mooie herinneringen, zaken die voor herhaling vatbaar zijn.

Op zoek naar, alweer, een Japans restaurant geeft Google Maps aan “Eindpunt bereikt” ¬†Omdat de geest van die plek niet matchte met de gewenste bestemming, de eindbestemming werd direct verlegd (zonder Google Maps) naar Strand Zandvoort. Het was trouwens, ondanks het alleraardigste weer van de afgelopen week, absoluut geen strandweer. Na enkele keren ‘Memory Lane’ te passeren doemde na de bocht opeens het aanvankelijke doel op aan de rechterhand. Zo snel als ‘Strand Zandvoort’ werd ingezet, werd deze aan de kant gezet. Langs de stoep geparkeerd, ondanks de diverse auto’s op het ruime parkeerterrein, en binnen troffen we een onverwachte bezetting van slechts 1 tafel. Normaal zou de twijfel toe hebben geslagen want zo’n lage bezetting is geen aanbeveling, we namen echter plaats.¬†Waarom? Het is volslagen onduidelijk het bleek echter een uitstekende keuze. Zeldzaam ontspannen en lekker gegeten.

Op het moment dat ik dit stukje begon had ik Herman Brood aanstaan. Ik schakelde over naar Youtube en koos voor de titel van dit epistel. Waarom? Het is volslagen onduidelijk, maar Robert Palmer bracht de juiste stemming voor de herinneringen aan de voorgaande week.

En het volgende nummer gaat nu de antwoorden op andere vragen genereren, die hou ik echter nog even voor mezelf.

Maak er een mooie inspirerende dag van, tot ziens!?!

Life could be simple

Hoe zal het leven eruitzien als alles simpel was/is

Ik kan de vraag niet beantwoorden, omdat ik er geen ervaring mee heb. Sommige mensen denken dat mij de meeste dingen makkelijk afgaan, maar veel zaken heb ik al tien keer overdacht en/of beleefd op 8 verschillende manieren. En dan laat ik het op het moment supreme maar gebeuren, de slechtste scenarios zijn al ingecalculeerd dus het kan alleen nog maar meevallen.

Weer een ervaring rijker, een ervaring gelardeerd met gezelligheid, mooie belevenissen, memorabele momenten, humor, etc. Puur genieten. tijdens en achteraf, maar nooit simpel.

Alle geinvesteerde energie verdampt in vergetelheid en wat blijft is het enthousiasme, de warmte, de al dan niet virtuele omarming.

Mijn voordeel is dat ik makkelijk improviseer en het welslagen van een dag niet laat ahangen van het behalen van een voorafgesteld doel maar de uiteindelijke route naar het eindpunt van die dag,

Het is veel mensen eigen de lat te hoog te leggen en om de knikkers te spelen, terwijl het spelletje zelf het pure genot is

Waar ga jij vandaag van genieten?

Maak er een mooie en inspirerende dag van, tot ziens!?!

Gr
~Roger