Maandelijks archief: mei 2012

Vooral dóóórgaan?

De vorige blog had ik de hoop dat m’n mail ging werken. In die zin dat de terugkoppelingen vanuit de teams een betere frequentie zouden krijgen. Ik wilde er een positieve draai aan geven maar het effect bleef uit. Zelf ben ik wel stelselmatig blijven mailen naar de verhuurder EN dat heeft ‘geholpen’. De klacht is absoluut serieus genomen en men heeft uiteindelijk geconstateerd dat er een plausibele reden voor onze klacht was.  Het was inmiddels oktober 2011, maar onze klachten werden erkend.

Maar dan….. dan blijkt er een financieel probleem te zijn en de verhuurder draait de geldkraan dicht. De oorzaak van de stofoverlast was door een ernstig vervuild, ondergronds, luchtkanaalstelsel en het reinigen daarvan is specialistenwerk en specialisten die kosten … geld. U voelt hem al aankomen, dat was niet voorhanden.

Het moment dat uiteindelijk de klacht verholpen kan gaan worden zijn we inmiddels al voorbij. In de tussentijd is wel de frequentie van schoonmaken opgehoogd maarrrr dat kost natuurlijk extra budget wat niet voorhanden is.

Door de roosters van filters te voorzien hoeft niet meer de gehele zaal te worden gereinigd maar slechts de roosters. Het sportseizoen is over dus er is tot augustus om het probleem te verhelpen.

Erkenning van het probleem is de winst (na 3 jaar klachten), het probleem oplossen is een volgende fase dat duurt nu dus al 7 maanden. Ik durf te wedden zodra ik locatienamen ga laten vallen en de gezondheid van de sportende basisschooljeugd ga benadrukken dat het probleem hééééél snel is opgelost, maar dan ben ik wel in één klap al m’n credits kwijt.
Misschien is het tijd voor een nieuwe bestuurder, dan is mijn dilemma ook in één keer opgelost😉

(Dit artikel verscheen eerder op mijn blog bij wordpress.com na de migratie van msn-spaces)