Maandelijks archief: februari 2011

Bloggen als frustratiekiller? ;-)

Wat ik steeds meer zie (ok ik lees ook heel wat vaker een blog tegenwoordig) is dat mensen hun blog gebruiken om hun frustratie te uiten. Die blog wordt vervolgens opgepikt haalt al dan niet het journaal en de ge-uitte frustratie lijkt vervolgens (in het geval dat het journaal werd gehaald) weggenomen te worden door de eerder onvermurwbare instantie/leverancier.

Als voorzitter van een kleine vereniging ben ik nu bezig om wekelijks een rapportage te krijgen van enkele vrijwilligers om in ieder geval iets aan hun klachten te doen. De grote klacht die ik wil oplossen gaat over de schoonmaak van een sportaccomodatie. De gladheid in de sportzaal door stof is inderdaad van dusdanige aard dat ik binnenkort wel een ongeluk verwacht in de vorm van een botbreuk of erger, dus er is echt sprake van een ernstig probleem.

Bij aanvang van deze competitiehelft heb ik iedere coach gemaild met een eenvoudig rapportformulier. Één A4-tje en het is echt in 5 minuten ingevuld dus ik vraag zeker niet te veel. Zeker als je bedenkt dat de gespreksstof over de klacht meer tijd per week in beslag neemt.

Als iedere coach mij tijdig op de hoogte stelt dan kan ik op mijn beurt de gemeente informeren.  We zijn al bijna 4 weken aan de gang maar tot op heden is het me nog niet gelukt. Zo’n 2 keer per week stuur ik braaf weer een nieuwe mail ter herinnering aan het inleveren van de gewenste  rapportage.  Vandaag in een creatieve bui het volgende mailtje verstuurd:

Mijne heren,
 
Mag ik constateren dat de Gemeente ontzettend z’n best heeft gedaan en dat er daardoor geen enkele klacht over de schoonmaak van de Sportzalen is?
Het stemt mij tevreden, maar tegelijkertijd zegt een piep-stemmetje in mij dat ik iets te optimistisch ben en dat jullie vast zijn vergeten het bijgesloten formulier voor afgelopen maandag in te vullen.
 
Ik wil jullie er op wijzen dat het formulier niet alleen voor klachten is, ik vind dat een positieve ervaring ook gemeld mag worden.
De gemeente is geen kweekkast voor champignons, als we positieve zaken melden zal de gemeente vast meer geloofwaardigheid hechten en aandacht besteden aan onze tot nu toe serieuze klachten.
 
(Kleine toelichting over de wijze waarop champignons worden gekweekt:
Aardedonker en als de deur een enkele keer opengaat dan gooit men overwegend een emmer stront naar binnen!!
 
Deze ‘champignon’methode is soms ook geliefd bij leidinggevenden. Ga svp even na hoe jij dit zelf zou beleven?)
 
Kort samengevat:
Ik stel het gewoon zeer op prijs als jullie na ieder gebruik van een sportzaal het rapport willen invullen en mij toesturen. Daarmee kan ik een terugkoppeling naar de gemeente geven.

Beetje humor er tegenaan gegooid toch? Heb ik nou teveel gevraagd? Dat denk ik niet, maaarrrrrrrr: “Zal het mailtje effect hebben of heeft een blog echt meer impact?

Wat denk jij?

(Dit artikel verscheen eerder op mijn blog bij wordpress.com na de migratie van msn-spaces)

Wintervakantie Januari

De maand januari zit er op. Ik ben totaal relaxed de maand doorgekomen, niks stress alleen maar mee met de golf . Een paar vaste puntjes in het programma verstoren het bio-ritme, want blijkbaar zitten er 25 uur in mijn bio-ritme en dat past moeilijk in een 24-uurs-economie. In februari ga ik op zoek naar mijn passie of liever gezegd naar de mogelijkheden om mijn passie te realiseren en nu maar hopen dat dat in een 24-uurs ritme valt😉

Hoe (be-)valt jouw ritme?

(Dit artikel verscheen eerder op mijn blog bij wordpress.com na de migratie van msn-spaces)