Categorie archief: Dagopener

37. Child in time (Cover)

We kennen allemaal de Deep Purple-versie. Het nummer is menigmaal gecoverd, de cover van Liv Moon kende ik nog niet. De stem is loepzuiver, het nummer loopt langs de rand van afkeuring, maar toch. De loepzuiverheid won de strijd, ik heb het nummer volledig uitgeluisterd.

 

 

35. Stop draggin’ my heart around

Stevie Nicks deed op haar eerste solo-album een duet met Tom Petty & the Heartbreakers. Het enige nummer op het album dat een cover was en waarvan Stevie geen enkele noot heeft geschreven. De snerpende gitaar van Tom en de stemmen van Stevie en Tom waren een gouden combinatie waardoor een in potentie tearjerker een fantastische hit werd:

32. Don’t Bring Me Down

ELO oftewel Electric Light Orchestra is één van de bands waar ik ooit een LP van kocht. In 2005 leerde ik Erik kennen, 3 jaar later op veel te jonge leeftijd overleed hij. Sindsdien denk ik bij ELO onlosmakelijk aan hem omdat het zijn favoriete band was. Mr Blue Sky was zijn favoriete nummer. Later in het jaar, waarschijnlijk in augustus, zal ik zeker Mr Blue Sky nog een keer delen. Dit keer deel ik Don’t Bring Me Down.

29. You want it darker

Vanaf de eerste dag van het verschijnen van het nummer ben ik al gefascineerd door het titel-nummer van de LP/CD. De sfeer van het nummer raakt me tot op het bot. Ondanks de ‘zware hand’ van Leonard proef ik nergens cynisme, ik ervaar uitsluitend overgave als ode aan het leven.  Voor mij genoeg reden om het nummer ook te delen in deze serie: “You want it darker – Leonard Cohen”

Voor degene die het album ook wil aanschaffen:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

24.Get Ready

Qua muziekstijl is het een klein stapje van “Crazy Horses ” naar “Get Ready”. Dit nummer van Rare Earth leerde ik kennen in mijn jeugd. Het was nog het tijdperk van de LP’s en dit nummer besloeg dan ook een hele zijde van de LP. Er staat een verkorte versie op YouTube van slechts 7 minuten maar dat is in mijn ogen geen optie <s>. Je kan altijd na 7 minuten naar het volgende onderwerp. Ruim 21 minuten, muziek!!!

19. Nineteen

Deze anti-oorlog single bewees dat je geschiedenis in een hitsingle kan gieten. Post Traumatisch Stress Syndroom maakte deze plaat tot de wereldwijd best verkochte single van 1985. De statistieken werden gebruikt om single met historische waarden te vereeuwigen en staat symbool voor het feit dat leven en vrede van onschatbare waarde zijn.

#EnjoyLife

13. Sex on fire

Het Amerikaanse Kings of Leon bestaat sinds 2000 en in 2007 begon hun ‘road to victory’ zich af te tekenen. Met hun derde album zette ze voet op Europese grond. Met de single ‘Sex on fire’ van hun vierde album brak de band definitief door. Sindsdien zijn ze  zelf de hoofdact daarvoor stonden ze bij grote namen als Bob Dylan, U2 en Pearl Jam in het voorprogramma.

11. All around the world

Lisa Stansfeld’s eerste en grootste single (1990), ze heeft het succes niet meer kunnen ervaren.
Verlaten door haar liefde bezingt ze haar vertrouwen dat ze ‘m weer gaat vinden. Ze deed veel verkeerd, ze is bedroefd, ze kan ‘m niet vinden maar ze zingt ondanks alles ‘I’m gonna find him’. Keeping the spirit up.